back / next

easyCity

... is een zorgeloze stad vol gemak en comfort. Een stad waarin iedereen zich onmiddellijk thuis voelt. easyCity is een internationaal fenomeen dat vanaf eind vorige eeuw in razend tempo de aardbol heeft veroverd. Haar aanwezigheid is totaal.

Het boek easyCity levert een actuele bijdrage aan het debat over de creatieve stad. In vier delen over achtereenvolgens economie, openbare ruimte, ervaringen en controle, beschrijven verschillende auteurs zowel de kenmerken van de hedendaagse creatieve stad als de creatieve interventies van de bewoners. Hoewel de nadruk ligt op Amsterdam, worden er ook uitstapjes gemaakt naar Rotterdam, Den Haag en andere steden.

 

Met bijdragen van:

Henk Oosterling, Saskia Sassen, Siebe Thissen, Eric Duivenvoorden, Saskia Poldervaart, Ilse van Liempt, Hilje van der Horst, Freek Kallenberg, Floris de Graad, Martijn Sargentini, Alex de Jong & Marc Schuilenburg, Patries van Elsen, Iris Schutten, Robin van 't Haar, Bas van Geyn, Igor Sevcuk, Rozalinda Borcila, Fransien van der Putt, DHZ 23, Wilfried hou je bek!, Vincent de Jong en Alex van Venrooij.


een uitgave van DE Vrije Ruimte, Amsterdam, juni 2004
15 euro, 208 pagina's, geïllustreerd. ISBN 90-77749-01-2